9 Haziran 2010 Çarşamba

Güveçte Sıcak Tahin Helvası :)




Evveeeett balıkçıya gidilir balık yenilir rakı içilir arkasından "sıcak tahin helvası" yenilir bu tatlının adabı budur ama canınız çok çekerse balık yemeği beklemenize pekte gerek kalmadan evde kendinizde bu krizi giderebilirsiniz :) Çok mikemmel bir lezzet yaptıktan sonra facebookta bir paylaştım ki olay oldu ben de istiyorum diye :) tarifi sizlerle de paylaşıyorum görüntüsüde pek bi harrika oldu :)

400 gr sade tahin helwası
3-4 damla limon
1çay kaşığı tereyağ
kahve fincanının dibi ile çok az miktarda yumuşaması için su

Helvamızı çatal yardımıyla ezdikten sonra malzemeleri ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz suyu en son eklerseniz kıvamınıda rahat verirsiniz.Güvecin içerisini az miktarda yağ ile yağlıyoruz ve helvamızı içerisine döktükten sonra önceden ısıtılmış fırınımızda üzeri kızarıncaya kadar 5-10dk kadar bekletiyoruz ve üzerine toz antep fıstığı serpiştiriyoruz. Afiyet olsun herkese :)))) Benimde ellerime sağlık :)

0 yorum on "Güveçte Sıcak Tahin Helvası :)"

Yorum Gönder

 

deli kızın sandığı Copyright 2009 Fashionholic Designed by Ipiet Templates Sponsored by Tadpole's Notez Blogger Styles | Best Credit Cards